A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elérhetetlen Kamu Geri bizalmasa a házkutatás óta


Tordai Csaba egyelőre hallgat a Vécsey utcai ügyvédi irodában tartott házkutatásról.

Korábban beszámoltunk arról, hogy az „5. kerület – Itt lakunk” nevű csoportban megjelent egy Facebook-poszt, amely szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei felbukkantak a Vécsey utca 4. számnál. A Magyar Nemzet később elérte a NAV munkatársait, akik elmondták, hogy „büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában.

A lap próbálta elérni Tordai Csabát, de az ügyvéd egyelőre hallgat az ügyről.

Karácsony Gergely jogi főtanácsadóját az ügyvédi e-mail címén és a Fővárosi Önkormányzat Sajtóosztályán keresztül is próbálták elérni, de egyik csatornán sem érkezett eddig válasz. 
A Fővárosi Főügyészséget is megkeresték, amely kérdésükre közölte, hogy

„a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban az adónyomozók halaszthatatlan eljárási cselekményként végeztek kutatást egy budapesti ügyvédi irodában”. 

Hozzátették: „a kutatás és lefoglalás ügyész részvételével zajlott, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárási törvény alapján az ügyvédi irodában tartott kutatáson ügyész jelenléte kötelező”.

Azt is kiderült, hogy „a nyomozó hatóság a kutatás eredményeként biztosított bizonyítási eszközöket őrzésbe vette, a Fővárosi Főügyészség pedig – a törvényi előírásoknak megfelelően – soron kívül indítványt tett a lefoglalásukra, az annak elrendelésére illetékes bíróságnál”. Az említett válaszok és rendelkezésünkre álló információk alapján minden jel arra utal, hogy Tordai valamilyen formában érintett lehetett a botrányos 500 milliós adománygyűjtés folyamatában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések