A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Donáth nem áll le, kőkeményen mart bele Gyurcsányékba

A Momentum vezető politikusa megismételte a korábbi állítását, miszerint a DK és a vezetője hazugsággal kampányol.

Ahogy a Momentum megalakulásakor igaz volt, így „most is igaz: ennek az országnak egy új politikai generációra van szüksége, ami egy új politikai kultúrát teremt” – fogalmazott beszédében Donáth Anna, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője a Momentum vasárnapi küldöttgyűlésén.

A párt közleménye szerint Donáth Anna kifejtette, hogy a kormányváltáshoz három feltétel teljesülésére van szükség, a kormánnyal elégedetlen többség, egy kormányzóképes ellenzék valamint hitelesség.

Mint fogalmazott, az elmúlt évtizedekben a magyar választók hozzászoktak ahhoz, hogy

„a politikusok hazudnak, és hülyének nézik őket. Ezért nincs kormányváltás. Fájó kimondani, de nincs hitele ma az ellenzéknek.”

Ennek pedig Donáth szerint két oka van: az egyik maga a Fidesz, amely 13 éve számolatlanul költi a pénzt az ellenzék lejáratására, a hitelének a rombálására. A másik viszont a Demokratikus Koalíció, és annak elnöke.

Itt van a jelenlegi miniszterelnök, akit joggal kritizálunk azért, hogy világgazdasági konjunktúrában gyenge teljesítményt nyújtott, tudatosan hazudott az egész országnak a gazdaság valós állapotáról, és hogy az ő felelőssége, hogy a válság térdre kényszerítette az országot.

De mennyire hiteles az ellenzék részéről ez a kritika úgy, hogy ezeket a mondatokat szó szerint elmondhatnánk a Demokratikus Koalíció elnökéről is?

– fogalmazott Donáth Anna, aki szerint a „DK-nak és elnökének lett volna lehetősége az elmúlt bő évtizedben tisztára mosni a saját nevét és hitelét.

De azt látjuk, hogy nemhogy a korábbi hibákért nem vállalják a felelősséget, de újra és újra elkövetik ugyanazokat. Hazugsággal kampányolnak, és a kritikára fittyet hányva tévedhetetlennek hitetik magukat. Ez a politikai szcéna a hazugság kultúrája. Ez az, amivel a Fidesz hatalmon tartja magát 13 éve. Ez az, ami ellen mi, momentumosok megalakultunk.”

Donáth a kormányváltás szükségessége kapcsán elmondta: a Momentum 2018 után meghallotta a választók szavát, egy időre háttérbe tolta eredeti céljait, és erőt vett magán, hogy együtt tudjon működni olyanokkal is, akikkel nem egyezett az értékrendje. „De 2022 súlyos veresége bebizonyította, hogy ez az út zsákutca. És azt is, hogy helyesen gondoltuk 2017-ben: előbb a magunk oldalán kell politikai kultúrát – és generációt – váltanunk ahhoz, hogy az ellenzék alkalmassá váljék a kormányváltásra. Ma azt látjuk, hogy a Demokratikus Koalíció épp az ellenzéki térfélnek a gúzsba kötésén dolgozik.

Aktív szerepet vállaltak a Jobbik feldarabolásában, elszívták a MSZP szavazóit, az LMP-t már saját KDNP-jükké tették. Budapesten pedig Karácsony Gergelyt is sarokba szorították.”

Donáth szerint a Momentum Mozgalom tagjai „az utolsó mohikánok akik megakadályozhatják, hogy a teljes ellenzék "eldékásodjék", és ezzel hosszú időre elveszítsük a kormányváltás esélyét.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések