A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Debreceni BMW-gyár: megvan, mikor indulhat el a gyártás


A jövő év végére érheti el a teljes létszámot a debreceni BMW-gyár, amely az ígéretek szerint a legmodernebb technológiával fog rendelkezni
.

Jövő szeptemberben indulhat el a próbagyártás a BMW debreceni üzemében – erről beszélt a BMW Group Debrecen HR-marketing- és toborzási vezetője a Dehirnek. Szekeres Áron szerint folyamatosan zajlik a cégnél a toborzás, a teljes létszámot pedig jövő év végéig el szeretnénk elérni, mivel a tervek szerint 2024 szeptemberében indulna el a próbagyártás.

Ismertette: jelenleg mintegy kétszáz munkatársuk dolgozik Debrecenben. Ők azok, akik a háttérmunkát végzik, gondoskodnak arról, hogy az építkezés megfelelő ütemben haladjon. Emellett van még száz diákjuk, akik ott tanulnak, nem utaztak ki külföldre, a termeléshez közvetlenül kötődő kollégáik azonban a BMW Group németországi gyáraiban töltik a betanulási idejüket.

A sorozatgyártás a tervek szerint 2025-ben indulhat el.

A HR-vezető szerint a legtöbb, termeléshez kapcsolódó munkakörhöz egy 12 hónapos külföldi betanulási időszak kötődik, az adminisztratív területen – például a HR, pénzügy, jog, beszerzés, kontrolling – ez csupán néhány hét. Jelezte, hogy folyamatosan nyomon követik a munkaerőpiac és a bérpiac változásait. „Jelenleg ez nagyon sok változáson megy keresztül az országban és a régióban egyaránt, és rengeteg kihívás van ezen a területen” – válaszolta arra a kérdésre, hogy magasabb béreket tudnak-e nyújtani a versenytársaknál.

A BMW Group debreceni gyára az első igazi iFactory-alapú üzem lesz a vállalat életében, így egyben a legmodernebb üzeme is

– mondta Szekeres Áron, hozzátéve, hogy egy magasan automatizált gyártósorról van szó. Összehasonlítva egy manuális munkára épülő, más jellegű gyártó tevékenységgel náluk sokkal nagyobb hangsúly tevődik az elektromos mechatronikai, az elektronikai tudásra. „Ilyen karbantartói, ilyen folyamattechnikusi munkakörökbe keresünk rengeteg kollégát. Azt gondoljuk, hogy ez a jövő gyára, s mindenkit szívesen várunk, aki szeretné építeni a jövőt ilyen területen” – mondta a HR-vezető.

Elektromos autókat gyártanak majd Debrecenben

Debrecenben a BMW Group egy teljes értékű autógyárat épít fel, présüzemmel, karosszériaépítő részleggel, fényezőműhellyel és összeszerelő csarnokkal, valamint az elektromos hajtáshoz szükséges akkumulátorcellák összeszerelését házon belül lehetővé tevő, egyedi akkumulátor-összeszerelő üzemmel. A Debrecen Északnyugati Gazdasági Övezetében több mint 400 hektárnyi területen elterülő üzem a vállalatcsoport első olyan egysége, amelyet már a tervezés első fázisától teljes egészében az iFactory koncepció alapján fejlesztettek, a hatékony, környezetbarát és digitalizált gyártás jegyében.

A BMW Group Gyár Debrecen a tervek szerint 2025-ben kezdi meg a termelést, több mint ezerötszáz munkavállalóval, egyben ekkor gördül le a gyártósorról a Debrecenben debütáló, tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse első modellje is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések