A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csodás diós céklasaláta: erősíti az immunrendszert, miközben nagyon finom is


A diós céklasaláta laktatató, mégis könnyű őszi-téli fogás.


A diós céklasaláta könnyű vacsorának vagy előételnek egyaránt tökéletes választás. Legfinomabb úgy lesz, ha a céklát először sütőben megsütöd: így jönnek is ki legjobban az ízei. Ez a zöldség valóságos vitaminbomba a hűvösebb hónapokban: gazdag káliumban, valamint A-, B- és C-vitaminban is. Ha szereted a karakteres ízű kecskesajtot, ne spórold le róla azt se, mert nagyon jól kiegészíti a cékla zamatát.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg kecskesajt
👉 10 dkg dió
👉 2 cékla
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A céklákat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Szórd meg őket sóval, locsold meg vékonyan olívaolajjal, és mindkét darabot csomagold külön-külön alufóliába. Told őket 180 fokos sütőbe 45 percre. A puhára sült céklákat először hagyd kihűlni, majd hámozd meg, kockázd fel, és tedd egy salátástálba. Add hozzá a diót, a kecskesajtot, és szórd meg frissen őrölt borssal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések