A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

CNN: Ukrajnának nem fegyverekre, hanem élőerőre van szüksége


Miközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és adminisztrációja minden fórumon több és modernebb fegyvereket, és még több pénzt követel nyugati partnereitől, egyre több olyan információ jelenik meg, amely szerint Ukrajnának leginkább az emberhiánnyal kell megküzdenie.

Néhány héttel ezelőtt Valerij Zaluzsnij ukrán vezérkari főnök maga is utalt rá, hogy emberhiánnyal küzdenek, előtte pedig a The Times közölt információt arról, hogy ha Ukrajna meg is kapná a legmodernebb fegyvereket, erősen kétséges, hogy élőerőt tudna mögé állítani. Ezt a problémát viszi tovább immáron a háborúpárti progresszívok elsőszámú médiuma, a CNN is. Emlékeztetőül: Ukrajna tényleges katonai veszteségeit titkolják, csak óvatos és az információs háború miatt nem hiteles becsléseket hallhattunk eddig az illetékesektől.

Beszédes azonban, hogy a kijevi vezetés próbálja hátráltatni egy hatalmas, egymillió parcellából álló nagy kijevi temető létrehozását, mert annak méretei önmagában is jelzik, hogy az elesett ukrán katonák száma hatszámjegyűre rúg.

A CNN hétvégi cikke szerint Ukrajna emberhiánnyal küzd, és az ukrán hadseregnek egyre több élőerőre van szüksége, hogy tartani tudja magát az Oroszországgal vívott felőrlő háborúban. Az ügynökség megjegyzi, hogy Oroszország népessége több mint háromszor nagyobb Ukrajnáénál. Valreij Zaluzsnij vezérkari főnök a The Economistnak adott interjújában nyíltan beszélt arról, hogy egyre nagyobb kihívást jelent a katonák toborzása és kiképzése, a frontokon harcoló katonákat nem tudják pihentetésre visszavonni és rotálni kipihent egységekkel.

A lakosság nagy része igyekszik elkerülni a sorozást.

Valreij Zaluzsnij vezérkari főnök a The Economistnak adott interjújában nyíltan beszélt arról, hogy egyre nagyobb kihívást jelent a katonák toborzása és kiképzése, a frontokon harcoló katonákat nem tudják pihentetésre visszavonni és rotálni kipihent egységekkel. A lakosság nagy része igyekszik elkerülni a sorozást.

A CNN azt is leírja – bár ezt nem szívesen emlegetik a mainstream sajtóban – hogy a mozgósítás az idei évtől már a nőket is érinti. Nehéz megállapítani, hogy mennyien menekültek el a hadkötelezettség elől, de valószínűleg több mint százezer hadköteles férfi talált menedéket Ukrajnától nyugatra, főleg Lengyelországban. Ukrajna korábban megpróbálta rábírni a szomszédos országokat, hogy adják ki az ukrán férfiakat a kijevi hatóságoknak – természetesen dezertálás miatt, frontra küldés céljából -, de csak a lengyelek mutattak erre hajlandóságot, azok is csak erősen korlátozott mértékben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések