A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszelben ismét 20 000 palesztinpárti tüntető vonult fel


„European March for Palestine” ("Európai Menetelés Palesztináért") az Európai Unió fellegváránál...

A brüsszeli Északi pályaudvaron délután fél három körül kezdődött az "Európai menet Palesztináért".

A rendőrség szerint mintegy 21 ezer tüntető vesz részt.

A tüntetők azonnali tűzszünetet követeltek. Azzal vádolják Izraelt, hogy nem tartja tiszteletben a háborús törvényeket, és szándékosan okoz áldozatokat a civileknek. 


A rendőrség jelentős erőkkel biztosította az eseményt. Az amerikai és az izraeli nagykövetség extra védelmet kapott.

 

A felvonulást, amely a fegyverszüneti nappal egy időben zajlik, számos civil szervezet támogatta, például az ABVV, az Intal, a CNCD-11.11.11, a Communauté palestinienne de Belgique et du Luxembourg, a Comité belge de soutien au Peuple Sahraoui, a De-Colonizer, az ECCP, a Another Jewish Voice és még sokan mások.

A szervezetek úgy vélik, hogy az Európai Uniónak és tagállamainak azonnali tűzszünetet kellene követelniük, hogy megszűnjön az erőszak a Közel-Keleten Izrael és Palesztina között.

 

"Egységesen szeretnénk világossá tenni a nemzetközi jog tiszteletben tartásának fontosságát, ugyanakkor elítéljük Európa tétlenségét a nemzetközi jog folyamatos palesztinai megsértésével szemben" - fogalmaznak a szervezetek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések