A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pofátlanság csúcsa: Brüsszel pénzt kér a magyaroktól, ami Ukrajnának kellene


Brüsszel újabb 50 milliárd euróval akarja támogatni Ukrajnát, és ezt a pénzt a tagállamokkal akarja kifizettetni, Magyarországtól is plusz befizetéseket kér. Erről is elmondhatják véleményüket a magyar emberek a nemzeti konzultáció során – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalára szombaton reggel feltöltött videóban.

Menczer Tamás kiemelte: Brüsszel több tízmilliárd euróból akar fegyvereket vásárolni, ezeket a fegyvereket Ukrajnába akarják küldeni, és „a brüsszeli kalkuláció szerint a háború a szomszédságunkban még legalább négy évig tartani fog” – mondta.

„A magyar kormány ezt nem akarja, hanem azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat akar” – tette hozzá.

Ráadásul Brüsszel úgy kért Magyarországtól plusz pénzt, hogy időközben és ezzel párhuzamosan évek óta visszatartja az országnak járó uniós forrásokat – fogalmazott. Menczer Tamás, megjegyezve, „nagy kérdés, hogy a nekünk járó pénz megvan-e még vagy már ez is Ukrajnában van”.

„A kormány természetesen minden humanitárius módon és eszközzel segíti a háború elől menekülőket, de azt nem hagyja, hogy Magyarországot belepréseljék, belesodorják ebbe a háborúba” – hangsúlyozta az államtitkár.

„Egy újabb, rendkívül fontos kérdés van az asztalon. Mondja el véleményét!” – mondta Menczer Tamás a közösségi oldalán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések