A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

BBC műsorvezetője: belebetegszem a túl sok fehér ember látványába


Szerinte nem elég, hogy a munkakörnyezetében lévők nem rasszisták, egyszerűen zavarja, hogy túl sok a fehér körülötte – mondta. Mindezt ráadásul egy konferencián.

A BBC Radio 5 Live műsorvezetője, a zenészként és zenei újságíróként is ismert Nihal Arthanayake egy salfordi újságírói sokszínűséggel foglalkozó konferencián a The Independent beszámolója szerint egy pódiumbeszélgetésen így nyilatkozott:

erősen hat a mentális egészségemre, hogy belépek, és csak fehér embereket látok.”

A Journalism Diversity Fund (JDF) az NCTJ újságíróképző rendezvényén a BBC salfordi médiaközpontjában azt is állította, hogy sokakat látott, akik azért hagyták ott ezt az épületet, mert „nem tudtak mit kezdeni ezzel a kultúrával”, sokan azt érezték, hogy egy bizonyos típusú emberré kell válniuk, ha előre akarnak lépni a ranglétrán, márpedig „ha azt akarod, hogy az újságírók fejlődjenek, akkor önmaguknak kell lenniük”.

Azt is panaszolta, hogy szerinte nincs muszlim kolléga bevonva a vezető szerkesztői folyamatokba, és hogy „a legnehezebb belépni egy szobába, körülnézni, és látni, hogy senki sem néz ki úgy, mint te”. Mint Kifejtette, hogy ráadásul azt is sokként élte meg, mióta Londonból északra költözött, hogy az emberek csak úgy használják a „P-szót” („paki”, „pakisztáni”), amiért

Londonban biztos kapnának egy pofont, még csak nem is tőlem”.

Mindezt követően Cheryl Varley, a BBC Radio 5 Live producere kijelentette, hogy a szervezet elkötelezett a sokszínűség hiányának felszámolásában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések