A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Amnesty International Magyarország igazgatójának testvére lehet az elfogott számlagyáros jogász


Vig Mór lehet az a praxisától eltiltott ügyvéd, akivel szemben üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt folyik büntetőeljárás – értesült a Mandiner.

A napokban csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy hatalmas méreteket öltő számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre.

A Mandiner egyik olvasója szerint a felvételen szereplő jogász nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére.

Ezt a feltételezést támaszthatja alá, hogy a NAV közleménye szerint az ügyben letartóztatott férfi harminchét éves, és Vig Mór is 1986-ban született. De ami még ennél is beszédesebb lehet, hogy az ügyvédi kamara nyilvántartásában Vig Mór neve mellett az a bejegyzés szerepel, hogy státusa törölt, ügyvédi igazolványa érvénytelen.

A Mandiner egyelőre nem tudta elérni Vig Dávidot, így nem tudták tőle megkérdezni, hogy a szóban forgó férfi valóban az ő testvére-e.

A számlagyárról eddig annyit lehet tudni, hogy a praxisától eltiltott ügyvéd olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat.

A pénzügyőr nyomozók két kábítószer- és pénzkereső szolgálati kutya segítségével 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt.
A számlák mögött tényleges gazdasági tevékenység nem állt, a dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt a hatóságok szerint. Hozzátették: a férfi irányítása alatt álló gazdasági társaság teljesítés nélküli számlákat fogadott be, számlákat állított ki, banki tranzakciókkal, valótlan nyilatkozatok benyújtásával manipulálta a pénzügyi ügyleteket.

A nyomozó hatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetése és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 37 éves férfi ellen. A bíróság a feltárt körülményeket megvizsgálva a letartóztatása mellett döntött. A NAV szerda délután tett közzé a rajtaütésekről egy hosszabb videót a közösségi médiában.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések