A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baconnel és juhtúróval töltött gombafejek a sütőből: előételnek vagy főfogásként is tálalhatod


A baconnel és juhtúróval töltött gombafejek úgy az igaziak, ha szép nagy kalappal rendelkező gombákkal készíted.


A baconnel és juhtúróval töltött gomba izgalmas vendégváró vagy gyors vacsora lehet. Majonézes vagy friss salátával egyaránt tökéletes főétel. Használj hozzá nagy fejű csiperkét, vagy ha kapsz, portobello gombát, ugyanis ezekbe sokkal könnyebb belekanalazni a tölteléket.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg bacon
👉 20 dkg juhtúró
👉 15 dkg tejföl
👉 12 gomba
👉 1 evőkanál snidling
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd ropogósra. Közben a gombák szárát vágd ki. A juhtúrót keverd el a tejföllel, a felaprított snidlinggel és petrezselyemmel. Ízlés szerint sózd és borsozd, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Keverd bele a kisütött baconkockákat, és kanalazd a tölteléket a gombafejekbe. Sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára.

A gomba szárát se dobd ki: főzz belőle melengető levest!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések