Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Baconbe göngyölt, rántott camembert: ropogós panír borítja


Ez a recept a camembert szerelmeseinek kedvez: ebből a vajpuha sajtból a baconnel varázsolunk mennyei ételt, alig 15 perc alatt.


A camembert sajtot gyakorta nevezik a sajtok királynőjének. A külső, keményebb kéreg ugyanis egy mennyei, krémes belsőt rejt magában. Ráadásul ezt mi most nem magában, hanem baconbe tekerve és bundában sütve fogjuk elkészíteni, amit akár olajban, akár sütőben is megtehetsz, és szinte percek alatt elkészül.

Hozzávalók

Alap:
👉 1 db camembert sajt
👉 4 szelet bacon

A bundához:
👉 1 db tojás
👉 3 ek liszt
👉 3 ek prézli

A sütéshez:
👉 5 dl olaj

Elkészítés:

A camembert sajtot csomagoljuk be 4 szelet baconbe, először keresztben, majd átlósan tekerjük körbe.

Ezután panírozzuk be: először a lisztbe, utána a felvert, sózott tojásba, végül pedig a prézlibe forgassuk bele.

A sütéshez forrósítsunk fel fél liter olajat egy közepes lábosban, majd 3-5 perc alatt süssük benne aranybarnára a sajtot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések