A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Európai Unió még mindig ad el olajtankereket Oroszországnak


Az Európai Bizottság betiltaná a tankerek értékesítését Oroszországba, de a többi vevőnek is feltételeket szabna.

Az Európai Bizottság azt javasolja az  Európai Unió tagállamainak, hogy tiltsák be a kőolaj- és kőolajtermékek tartályhajóinak Oroszországnak történő értékesítését. Az intézmény azért javasolja ezt, hogy nehezebbé tegye az oroszoknak a nyugati szankciók megkerülését.

A Bizottság továbbá azt is javasolja, hogy amikor harmadik országnak adnak el tartályhajókat, a szerződésben szerepeltessenek egy záradékot arról, hogy a tankert nem lehet tovább értékesíteni az orosz államnak.

Ezen kívül a megállapodásnak tartalmaznia kellene azt is, hogy a vevő a hajóval nem szállíthat olyan Oroszországból származó nyersolajat vagy kőolajtermékeket, amelynek ára meghaladja a mindenkori, szankciós olajársapkát. Ez jelenleg hordónként 60 dollár.

A javaslat előírná azt is, hogy a tankerek tanúsítványain tételesen fel kellene tüntetni a járulékos költségeket, például a biztosítás és a fuvarozás díjait – értesült a Reuters.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések