A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Palesztin Állam budapesti nagykövete: Izrael rengeteg mészárlást követett el az elmúlt 75 évben


Fadi Elhusseini szerint a nyugati média szinte csak a Hamász brutális támadásának napjával foglalkozik.

Fadi Elhusseini, a Palesztin Állam budapesti nagykövete a 24.hu-nak azt mondta, hogy Gáza „a világ legnagyobb szabadtéri börtöne”, ahol „az emberek 16-17 éve élnek egy illegális blokád alatt, megfosztva az alapvető létszükségletektől”. 

Elhusseini elmondta, hogy szerinte leginkább az izraeli álláspont jelenik meg a médiában, így alig esik szó a Gázában elkövetett izraeli atrocitásokról, amelyeket háborús bűncselekményeknek, genocídiumnak tart.

„Izrael naponta gyilkol embereket, földeket sajátítanak ki, házakat rombolnak le, embereket tartóztatnak le.

Jelenleg több mint 5700 palesztint tartanak fogva túszként Izraelben” – közölte, majd hozzátette, hogy a konfliktus kezdete óta az izraeliek kétezer palesztint ejtettek foglyul Ciszjordániában.

Azt is kifejtette, hogy nem érti, az emberek miért összpontosítanak a Hamász brutális támadásának napjára, ezzel együtt pedig miért hagyják figyelmen kívül az összes többi eseményt,

mivel az elmúlt 75 évben Izrael „rengeteg mészárlást követett el” fegyvertelen civilek ellen, szerte Palesztinában.

Tisztán és érthetően mondom: nagyon sok október 7-énk volt 1948 óta” – nyilatkozott Elhusseini, aki szerint „sokkal súlyosabb események történtek múltban, és történnek most is”, így szerinte csak Izrael tetteinek igazolására szolgál, ha erre az egy napra fókuszálunk.

Arról sincs meggyőződve, hogy a Hamász polgári épületekbe telepíti a rakétaindítóit, a lőszerraktárait vagy a vezetési pontjait. Úgy látja, annak ellenére, hogy Izrael a régió legfejlettebb országa, világszínvonalú megfigyelési technológiával, nem tud bizonyítékot mutatni arra, hogy bármelyik harcos élőpajzsként használ embereket.

Ez a propaganda része, melyet annak az igazolására találták ki, hogy ártatlan embereket öljenek”

– közölte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések