A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az angyalföldi gyilkos tisztában van vele, hogy el fogják ítélni


A férfi jogi képviselője, Somos Zoltán szerint nemsokára lezárhatják a nyomozást


Továbbra is az elmeorvosi és pszichológus szakértők szakvéleményét várja a barátnője életét júliusban késsel kioltó angyalföldi gyilkos és védője. Somos Zoltán, a férfi jogi képviselője korábban úgy nyilatkozott, hogy szerinte a férfi beszámítható és nem kóros elmeállapotú – számolt be a Mandiner.

Az ügyvéd a lapnak elmondta: védence továbbra sincs jó állapotban, a múlt héten járt bent nála, és T. Róbert ugyanolyan megtörtnek látszik, mint korábban.

Somos Zoltán számításai szerint egyébként rövid időn belül lezárhatják a nyomozást, hiszen a fontos tanúkat meghallgatták, új információk már nem valószínű, hogy felbukkannak az ügyben – írták.

Az ügyvéd emlékeztetett, hogy védence beismerő vallomást tett. Tisztában van vele, hogy nagyon durva bűncselekményt követett el, és ezért el fogják ítélni, ugyanakkor nem mindegy, hogy milyen tényállás és jogi minősítés alapján.

Ez lehet erős felindulásból elkövetett emberölés, amelyet a törvény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel sújt. Jelenleg a férfit az emberölés alapesetével gyanúsítják, ami 5-től 15 évi szabadságvesztést jelenthet. Ugyanakkor ha minősített emberölést állapít majd meg a bíróság, akkor a kiszabható büntetés 10-től 20 évig terjed, de adott esetben akár életfogytiglani szabadságvesztés is lehet a vége – írták.

„Ennek az ügynek tehát már nem az a tétje, hogy ki volt az elkövető, hanem hogy mi váltotta ki a bűncselekményt” – mondta Somos Zoltán. Ezek vizsgálata alapján lehet majd eldönteni, hogy milyen büntetést kaphat az elkövető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések