A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A baloldal főjogásza elvetetné a nyugdíjasok választójogát


A baloldal főjogásza állt elő azzal, hogy nem kellene lehetőséget adni a nyugdíjas honfitársainknak, hogy a távoli jövőt érintő ügyeket érdemben befolyásolhassák.

Fleck Zoltán jogszociológus, Gyurcsány Ferenc egyik főideológusa fél évvel ezelőtt keményen beleszállt azokba az akadémikus kollégáiba, akik nyugdíj előtt állnak vagy már nyugdíjasok, és alamizsnáért vagy a nyugalomért, ahelyett, hogy szabadon véleményt formálnának, inkább meghunyászkodnak. A beszélgetőpartner Dési János ráerősítve erre a megalkuszik kifejezést használta – írta a Tűzfalcsoport a bejegyzésében.

Fleck a napokban újabb interjút adott az egyik baloldali sajtóorgánumnak, amelyben már lényegesen messzebb ment,

lényegében a nyugdíjasok választójogának létjogosultságát kérdőjelezte meg, mondván, ennek a korosztálynak már nincs annyi ideje az életben, mint a fiatalabb korosztálynak, így pedig nem reagál olyan minőségben a jövőbeli feszültségekre, mint az utána következő generációk.

Éppen ezért – Fleck Zoltán szerint – még a lehetőségét sem kellene megadni a nyugdíjas honfitársainknak, hogy a távoli jövőt érintő ügyeket érdemben befolyásolhassák:

„Miért a nyugdíjasokra bízzuk a harminc év múlva bekövetkező katasztrófát?” – teszi fel a kérdést a jogi egyetem tanára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések