A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Von der Leyen több pénzt kér az uniós országoktól a válságok megoldására


Az EB júniusban 66 milliárdot kért a tagországoktól, ami hiányzik a költségvetésből.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen friss pénzügyi forrásokat kér az uniós tagállamoktól a válságkezeléshez.

„A drámai változások időszakában határozottan és egységesen kell fellépnünk”

– írta von der Leyen az X közösségi oldalon.

Ez az Ukrajnával, a Hamász mozgalom Izrael elleni támadásaival és azok palesztinokra gyakorolt ​​következményeivel kapcsolatos döntésekre vonatkozik, illetve a migráció kezelésére. „Mindehhez finanszírozásra van szükség, ahogy azt az uniós költségvetés felülvizsgálatakor javasoltuk” – emlékeztetett.  

Az Európai Tanács ülésén az elnök emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság támogatja Ukrajnát, és fontos humanitárius segítséget nyújtott a Gázai övezet polgári lakosságának. Elmondása szerint az EB a tagországokkal is együttműködik a migráció kezelésében.

A 2021 és 2027 közötti időszakra szóló közös uniós költségvetési keret 1,1 billió eurót tartalmaz, amelynek nagy része az EU tagállamaiból származik – írja a DPA. Az EB júniusban további 66 milliárdot kért a tagországoktól, ami hiányzik a költségvetésből. Ezt a pénzt többek között Ukrajna megsegítésére fordítják. Néhány tagország azonban nem ért egyet a költségvetés eme emelésével.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések