Ennek a gyorsan elkészülő tejszínes csirkemellnek a karakteres ízéért a sok fokhagyma felelős.
Dobd fel a tejszínes csirkemellet fokhagymával! A tejszínes szósszal leöntött húsételek sokféleképpen készíthetők el, a közös pedig az bennük, hogy szinte mindenki szereti őket. A mártásba dobjál néhány szem borókabogyót is, amelyet bármelyik szupermarketben megtalálsz a többi fűszer között.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 3 dkg vaj
👉 3 evőkanál liszt
👉 3 szál kakukkfű
👉 2 teáskanál mustár
👉 1.5 dl főzőtejszín
👉 1 teáskanál borókabogyó
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 0.5 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet vágd tenyérnyi szeletekre, fólia alatt klopfold ki, majd szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal és oregánóval. A lisztet egy tálban keverd el a fokhagymaporral és a pirospaprikával, majd forgasd meg benne a húsokat.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Oldalanként öt perc alatt süsd meg rajta a csirkeszeleteket, majd szedd ki, és tedd félre őket. A visszamaradt zsiradékon olvaszd fel a vajat, add hozzá a zúzott fokhagymát, a friss kakukkfüvet és a borókabogyót, és süsd egy-két percig. Add hozzá a mustárt, keverd jól el, majd öntsd fel a tejszínnel. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, add hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg besűrűsödik. A végén pakold vissza bele a kisült hússzeleteket, és melegítsd össze.
0 Megjegyzések