A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videó: Sikolymaszkos betörőt fogtak el a nyíregyházi rendőrök


A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Alex 20 éves nyíregyházi lakos ellen. 

A nyomozás adatai szerint a férfi 2023. szeptember 2-ától október 19-ei elfogásáig több vagyon elleni bűncselekményt követett el Nyíregyháza területén. Szeptember 10-én este 22 óra körül az arcát egy „sikolymaszk” mögé rejtette, úgy tört be egy ékszerboltba. 

A kirakatüveget törte be, azon át jutott az üzletbe, ahonnan több százezer forint értékben tulajdonított el ékszereket. Szeptember 12-én éjfél körül egy másik belvárosi ékszerüzletbe próbált meg bejutni ugyanazzal a módszerrel, ám ott a kirakat dupla, biztonsági üvegezése ellenállt az erőszakos behatolásnak. Az elszánt gyanúsított nem adta fel, pár perccel később már egy másik ékszerház kirakatánál volt, ahol sikerrel járt. Bezúzta a kirakatüveget, bement és félmillió forintot meghaladó értékben zsákmányolt ékszereket.


A nyíregyházi rendőrök nagy erőkkel nyomoztak, hogy az ismeretlen „sikolymaszkos” betörőt mielőbb azonosítsák és elfogják. A kiterjesztett helyszíni szemlék alatt értékes nyomokat rögzítettek, többek között egy bokor alatt megtalálták az elkövető védjegyévé vált maszkot, valamint egy franciakulcsot, amit az egyik ékszerbolthoz közeli szemetesbe dobott. A lefoglalt bűnjeltárgyakat igazságügyi genetikus szakértő vizsgálta, és az elkészült szakvélemény, valamint további bizonyítékok alapján a nyomozók azonosították az elkövetőt.

B. Alexet 2023. október 19-én nyíregyházi otthonában elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és többrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A gyanúsított tagadta a bűncselekmények elkövetését. A rendőrség kezdeményezésére és az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

A nyomozás adatai alapján felmerült, hogy a gyanúsított további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható, amelyekre szintén kiterjed a büntetőeljárás.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések