A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vajpuha sertéstarja sörös szaftban: ellenállhatatlanul omlós lesz


A szaftos, puha sertéstarja most sörös szaftban sül: ezzel a módszerrel imádni fogod.


A sertéstarja szaftos, omlós, és könnyű bánni vele: sörös szaftban készítve fantasztikus lesz. Mivel ez a húsrész zsírosabb, nem kell attól félni, hogy készítés közben kiszárad. Bátran készíts sörrel sokféle ételt: hagyományosan csülök sütéséhez is fel szokták használni.

Hozzávalók

👉 8 szelet sertéstarja
👉 5 zsályalevél
👉 4 evőkanál liszt
👉 3 dl világos sör
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfold ki, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre egy órára. A pihentetett húst ezután forgasd meg lisztben, és forró olajban oldalanként néhány perc alatt süss rá kérget. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, hevíts még olajat. Dobd rá a megpucolt, de egészben hagyott fokhagymagerezdeket, a friss zsályát és a rozmaringot, és két perc alatt, kevergetve pirítsd meg őket.

Ezután öntsd fel a sörrel. Nagy lángon főzd öt percig, hogy az alkohol elpárologjon belőle, majd vedd a lángot kicsire, és pakold vissza bele a húst. Ha túl kevésnek találod a szaftot, sörrel vagy vízzel pótold. Fedd le a serpenyőt, és így gyöngyöztesd tíz percig, amíg a hús omlósra puhul, a szaft pedig besűrűsödik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések