A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán zászló rongálása miatt vették őrizetbe a magyar szurkolókat


Az RTL Híradó információja szerint ukrán zászlók rongálása miatt kerültek bajba magyar szurkolók a labdarúgó-válogatott litvániai Európa-bajnoki selejtezőjét megelőzően.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden közölte, hétfőn néhány magyar állampolgárt előállítottak, illetve őrizetbe vettek.

„Konzulunk, kollégánk természetesen folyamatosan kapcsolatban van a hatóságokkal és az őrizetben lévő két magyar állampolgár egyikével, és reméljük, hogy ez a kérdés a mai napon, még a mérkőzésig meg fog oldódni, több ilyen problémánk pedig reméljük, hogy nem lesz a mai nap folyamán” – mondta korábban a tárcavezető.

Az RTL Híradó információja szerint a litván hatóságok hat magyar szurkolót vittek be, egyet azonnal elengedtek, a többiekkel szemben pedig azért intézkedtek, mert kamerafelvételek is alátámasztják, hogy

 ukrán zászlókat rongáltak meg, ami akár kétéves elzárással is büntethető

Az rtl.hu hozzáteszi, tudomásuk szerint azóta minden érintettet elengedtek a litván rendőrök.

A Litvánia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt kedd este, magyar idő szerint 20 óra 45 perckor rendezik a kaunasi Darius ir Girénas Stadionban – egy győzelemmel pedig biztossá válhat az Eb-kvalifikáció. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések