A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jordánia és Egyiptom kizárta annak lehetőségét, hogy menekülteket fogadjanak be a Gázai övezetből


II. Abdullah király: Jordánia és Egyiptom nem fogad be menekülteket a Gázai övezetből.

Jordánia és Egyiptom nem lesz képes befogadni a Gázai övezetből származó palesztin menekülteket, akiket Izrael erőszakkal akar elszállítani az enklávéból - közölte II. Abdullah jordániai király - idézte őt a jordániai PETRA hírügynökség.

"Nemcsak Jordánia, hanem egyiptomi testvéreink nevében is határozottan mondom: sem Jordánia, sem Egyiptom nem lesz képes befogadni menekülteket, ennek a helyzetnek humanitárius vonatkozásai vannak, amelyeket a palesztin területeken, a Gázai övezetben és Ciszjordániában kell kezelni"

- mondta Olaf Scholz német kancellárral tartott közös sajtótájékoztatóján berlini találkozójuk után.

A jordániai uralkodó a hét elején európai uniós országokat érintő körútra indult, hogy az eszkalálódó palesztin-izraeli konfliktusról tárgyaljon.

II. Abdullah hangsúlyozta, hogy nem lehet a palesztinok jövőjét más országokra kényszeríteni.

Az uralkodó szerint megpróbálnak új valóságot teremteni a helyszínen.

"Mindenki megérti a helyzet súlyosságát és azt, hogy hogyan fogunk együtt dolgozni az erőszak de-eszkalációjának és leállításának érdekében, és gondolkodnunk kell azon, hogy mi következik ezután. Az erőszaknak véget kell vetni, és nem folytathatjuk minden évben ugyanazt az erőszakos ciklust" - tette hozzá a király.

Hangsúlyozta, hogy meg kell találni "egy olyan politikai horizontot, amely egyesíti a palesztinokat és az izraelieket". Szerinte ez lehetővé tenné az arabok és az izraeliek együttműködését, "különben az erőszak körforgása addig a pontig fog tartani, ahol már nem tudjuk tovább tolerálni".

A király ugyanakkor megjegyezte, hogy a gázai háború kiterjesztésének veszélye valós, és a következmények "mindannyiunk számára szörnyűek lennének".

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések