A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb halálos áldozatuk van az Ausztráliában pusztító erdőtüzeknek


Nem sikerült egyelőre megfékezni az Ausztrália keleti partján pusztító erdőtüzeket, a helyi hatóságok csütörtöki beszámolója szerint a lángok már 11 ezer hektárt pusztítottak el, és halottjaik is vannak.


A leginkább érintett település a Queensland állam fővárosától, Brisbane-től 300 kilométerre lévő Tara és környéke. Ott szerdán meghalt egy férfi, miközben az égő házát próbálta oltani, csütörtökön pedig egy idős nő szívrohamot kapott evakuálás közben.

A queenslandi tűzoltók több tucat különböző tűzzel küzdenek, összesen körülbelül száz tűzfészket találtak meg.

A magas hőmérséklet és az erős szelek miatt a hatóságok szerint a helyzet az elkövetkezendő napokban várhatóan nem fordul jobbra. A meteorológiai előrejelzésekben csupán a hét végére várják az enyhülést.
   

A Queenslanddel határos Új-Dél-Walesből szintén tüzeket jelentettek. Az új-dél-wales-i tűzoltóság az X közösségi oldalon arról tájékoztatott, hogy több tüzet villámlás okozott.
   
Ausztráliában, ahol a novembertől kezdődő időszakban gyakoriak az erdőtüzek, az El Nino időjárási jelenség következtében a szokásosnál nagyobb szárazságot tapasztalnak.

A kontinensország 2019-ben és 2020-ban úgynevezett "fekete nyarat" élt át, a szokatlanul erős hőhullám 33 ember életét követelte, az ekkor pusztító tüzek pedig mintegy 24 millió hektár földet tettek tönkre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések