A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb botrány a pécsi baloldal körül

A szocialista–DK-s vezetésű önkormányzat cégének, a Tettye Forrásháznak az igazgatótanácsában nincs olyan személy, akinek lenne kifejezetten közművek működtetésével kapcsolatos végzettsége, de egy baráti ügyvédnek már évek óta helye van az igazgatóságban – írja a Baranya Vármegyei Hírportál.

A Tettye Forrásház Pécs és 14 környékbeli település lakóit látja el ivóvízzel, továbbá gondoskodik a pécsi háztartásokban, iparban és 12 környékbeli településen naponta keletkező szennyvíz elvezetéséről, kezeléséről. A lap emlékeztet: a cég élén több változás is történt, miután Péterffy Attila baloldali polgármester átvette a hatalmat, a korábbi szakmai irányítást eltávolította a vállalat éléről, majd ezt követően a saját maguk által Pécsre hozott vezérigazgató távozott, akinek több konfliktusa is volt a szűk városvezetői elittel.

A cikk szerint a cég igazgatóságát Péterffyék úgy alakították át, hogy abból kikerüljön a közművek üzemeltetésében jártas szakember, Vida János. A Pétáv Kft. ügyvezetőjét ugyanis már két éve eltávolították, helyére a volt MSZP-s alpolgármester fiát, Meixner Barnát, a Biokom igazgatóját ültették.

Szintén a pártos vonalat erősítette a vállalatnál Szabó Szilárd is, aki a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi vezéreként tevékenykedett az igazgatótanácsban, és baráti szálak fűztek a pécsi szocialista háttéremberekhez. Szabó azonban a közelmúltban a felmondott, és nemcsak a Vagyonhasznosítót, hanem a várost is elhagyta nyáron.

Helyére a Tettye Forrásház igazgatóságába azt a Hummel Márkot delegálta a baloldal, aki karbantartási vezetőből lett a Zsolnay kulturális negyed igazgatója, és szintén MSZP-s kapcsolatokkal bír.
A cikk szerint a változatlanságot a Tettye Forrásház igazgatóságában a MSZP-s képviselőjelöltséggel, az ügyvédi kamara elnöki posztjával is sikertelenül próbálkozó, rendkívül vagyonos Péterffy-barát ügyvéd, Bodnár Imre jelenti, akinek politikailag közvetlen ráhatása van a vállalat stratégiai döntéseire.

A nemzeti oldal véleménye szerint mindez arról tanúskodik, hogy Péterffyék kockázatosnak tartják, ha egy külsős személy – egy szakember – rálátna az ott zajló folyamatokra.

A vármegyei lap kiemelte, hogy az önkormányzat elé került első félévről szóló beszámoló szerint hat hónap alatt 641 milliós veszteséget hozott össze a Tettye Forrásház, ami miatt pedig négyszázmilliós gyorssegélyt kellett adni a cégnek.

Emellett a féléves beszámolóból kiderült, hogy a céges vezetők prémiumára és hűségjutalomra 74 millió forintos céltartalékot képeztek a vállalatnál még ilyen körülmények között is. A vezérigazgató számára pedig olyan prémiumkiírást adtak meg az MSZP–DK-s városvezetők, hogy már 1,27 milliárd alatti év végi veszteség esetén is járhat neki a prémium.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések