A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tusk már örül: Megcsináltuk! Nyert a demokrácia!


- Életemben nem örültem ennyire ennek a feltételezett második helynek, Lengyelország nyert, demokrácia győzött. Eltávolítottuk őket a hatalomból – mondta az exit poll eredményhirdetése után Donald Tusk, a Polgári Koalíció vezetője.

- Megcsináltuk, tényleg megcsináltuk. Tudom, hogy az álmaink ambiciózusabbak voltak, de hosszú évek óta vagyok politikus és sportoló. Életemben nem voltam még ennyire boldog ezzel a feltételezett második hellyel, Lengyelország győzött, a demokrácia győzött. Elküldtük őket a hatalomból – mondta az Orbánfóbiás Donald Tusk.

 - Senki sem hitte el egy éve. Három hónappal ezelőtt még nem voltunk biztosak ebben. Épp tegnap jöttek oda hozzám az emberek, és kérdezték, hogy meg tudjuk-e csinálni, mert már annyi éve nem tudtuk – tette hozzá.

- Minden erre utal, megcsináltuk, és köszöntöm mindazokat, akik még mindig sorban állnak a szavazókörökben, hogy ez az eredmény még jobb lehet. Mára elmondhatjuk, hogy ennek a rossz időszaknak vége. Itt a PiS-uralom vége – folytatta a KO vezetője.

Tusk köszönetet mondott a Harmadik Út és a Baloldal vezetőinek is. - Nagyszerű dolgot csináltunk - mondta.
 
- Ez az eredmény magáért beszél. Ezzel senki nem csalhatja el. Ezt senki nem veheti el tőlünk. Megnyertük a demokráciát és a szabadságot. Ismét megnyertük szeretett Lengyelországunkat – mondta Tusk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések