A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több száz szerbet terveznek besorozni az orosz hadseregbe


A Kreml így igyekszik feltölteni a 18 hónapja tartó harcok miatt megfogyatkozott erőit


Kiszivárogtattak egy listát, amely a jelek szerint azt mutatja, hogy több száz szerbet terveznek besorozni Moszkva hadseregének megerősítésére – írja a The Guardian cikke alapján a 24.hu.

A lap egy Branko nevű férfiról ír, akit az orosz fővárosban töltött néhány nap után három másik szerb állampolgárral együtt a Moszkva külvárosában, Krasznogorszkban található katonai toborzóközpontba vittek, ahol szerződést kötöttek az orosz hadsereggel.

"Minden nagyon gyorsan ment, egy nap alatt Oroszország katonája lettem… Most arra várok, hogy Ukrajnába küldjenek" – mondta Branko.

A cikk szerint a Kreml így igyekszik feltölteni a 18 hónapja tartó harcok miatt megfogyatkozott erőit. A Guardian két, Oroszországba utazott szerb harcos beszámolója, valamint a toborzott szerbek kiszivárgott listája alapján megállapította, hogy az orosz tisztviselők a jelek szerint több száz szerb állampolgár toborzását tervezik a hadsereg megerősítésére.

Az ukrajnai háború kezdete óta Oroszország egy sor törvényt vezetett be, hogy külföldi állampolgárokat csábítson a soraiba. Vlagyimir Putyin egy biztonsági értekezleten, nem sokkal azután, hogy csapatai megszállták Ukrajnát, azt mondta, hogy a Kremlnek segítenie kell azokat, akik Oroszország oldalán akarnak harcolni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések