A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tíz százalékkal csökkent az Európai Unió támogatottsága Magyarországon egy év alatt

A tagállamok közül nem csak nálunk romlott jelentősen az unió megítélése, de így is Magyarország az egyik leginkább euroszkeptikus ország az egész EU-ban. Ezzel szemben a lengyelek nagyon bíznak Brüsszelben.

A Pew Research Center független amerikai agytröszt 24 országra (köztük nem EU-s tagállamokra is) kiterjedő felmérése szerint Magyarországon egy év alatt 10 százalékkal csökkent az Európai Unió támogatottsága.

Itthon már csak 59 százalék vélekedik kedvezően a közös Európáról, miközben az uniós átlag 69 százalék a felmérés szerint. A negatívan vélekedők aránya Magyarországon 39 százalék, szemben az uniós átlag 31 százalékkal.

Ezzel Magyarország lett az egyik leginkább euroszkeptikus ország az EU-ban.

Lengyelországban viszont tízből kilencen pozitívan vélekednek a közösségről annak ellenére is, hogy Magyarországhoz hasonlóan oda sem érkeznek még a támogatások az uniós helyreállítási alapból. Az is kiderült, hogy az EU mellett a lengyelek a NATO-ban is egyfajta védelmezőt látnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések