A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Támadás a szíriai amerikai támaszpontok ellen, Biden hirtelen félbeszakította beszédét


Október 23-án este csapást mértek a szíriai Al-Omar olajmezőre, ahol amerikai csapatok állomásoznak - írja a Strana.


Újságírók szerint a bombázást Irán-barát csoportok hajtották végre drónok és rakéták segítségével.

Az Al Mayadeen TV-csatorna megerősítette a szíriai Al-Omar amerikai bázist ért csapást.

A csapás utóhatásairól fotók jelentek meg az interneten, de később azt jelentették, hogy a képek régiek.

Korábban a Hamász bejelentette ezeket a csapásokat, valamint a szíriai amerikai támaszpontok, az Al-Tanf és az Al-Shaddadi elleni csapásokat.

Ezt megelőzően a CNN amerikai hírszerzésre hivatkozva arról számolt be, hogy az Irán által támogatott fegyveres csoportok fokozni kívánják az amerikai támaszpontok elleni támadásokat a Közel-Keleten.

A szíriai amerikai támaszpontok elleni csapás hírére Joe Biden amerikai elnök megszakította beszédét a "Bidenomics" rendezvényen, és a Fehér Ház válságszobájába ment, mivel szerinte "van egy probléma, amellyel foglalkozni kell".



Az amerikai elnök ott találkozott az egyesített vezérkari főnökök vezetőjével, a védelmi miniszterrel és a nemzetbiztonsági tanácsadóval.

Az elmúlt napokban amerikai katonai támaszpontokat ért támadás a Közel-Keleten. Így két síita drón támadta meg az iraki Kurdisztánban lévő amerikai katonai bázist, előtte pedig a nyugat-iraki "Ain al-Asad" amerikai katonai bázist lőtték, több rakéta robbant fel a területén. Dróntámadásokról is beszámoltak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések