A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az orosz Állami Duma elnöke: Bident el kell különíteni, mielőtt világháborút indítana


Vjacseszlav Volodin, az orosz Állami Duma elnöke azt mondta, hogy "eszét vesztett" Joe Biden amerikai elnököt el kell szigetelni, mielőtt világháborút indít.

"Joe Biden azt mondta, hogy az emberiségnek új világrendre van szüksége, és ezt az USA építheti meg... Így egyetértett azzal, hogy az amerikai szabályokon alapuló rend túlhaladta önmagát" - írta Vologyin a Telegram-csatornáján.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a többpólusú világ amerikai mintára történő átalakítására tett kísérletek globális katasztrófához vezetnének.

"Bident, akinek elment az esze, el kellene szigetelni, mielőtt világháborút indít"

- tette hozzá.

Azt is mondta, hogy az amerikai elnöknek fel kellett volna ismernie, hogy Washington a hegemóniája fenntartására tett erőfeszítéseivel csak kárt okozott. A kereskedelmi háborúk megzavarták a kialakult gazdasági láncokat, az Európai Unió mély válsága, a Tajvan körüli feszültség, a "lángoló" Ukrajna és a Közel-Kelet - mindezek a problémák Biden uralmának következményei voltak - mondta a duma elnöke.

"Az üzleti életben senki sem bízza másodszorra a pénzt arra, aki korábban csődbe vitte... Ugyanez az elv érvényesül a politikában is: a világon senki sem fog egyetérteni azzal, hogy Biden és az Egyesült Államok, amely lerombolta a globális biztonság rendszerét, saját érdekei szerint új világrendet épített" - írta Volodin.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy a világ lakosságának 80 százaléka úgy véli, hogy a kapcsolatokat a kölcsönösen előnyös együttműködés, a tisztelet, a szuverén ügyekbe való be nem avatkozás és a kettős mérce hiányának elvei alapján kell kialakítani.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések