Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szőlővel és almával sült ropogós csirkecomb: negyedóra munka, a többit bízd a sütőre


A szőlővel és almával sült csirkecomb lelke a fehérboros szaft, ami a gyümölcsöket is átjárja.


Ősszel is bátran készíthetsz gyümölccsel sült húsokat: a csirkecomb szőlővel és almával együtt sütve fenséges. Az édes gyümölcs, a fanyar bor és fűszerek remekül harmonizálnak egymással. Szerencsére munka is alig van vele, csak a pácolásra fordíts egy-két órát.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg piros szőlő
👉 4 csirkefelsőcomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 nagy alma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 friss oregánó (ha van)

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Egy kis tálban keverd el az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával, az oregánóval és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.

A pácolási idő leteltével a húst helyezd el egy tepsiben. Az alma magházát vájd ki, a gyümölcsöt szeld vékony cikkekre, és helyezd el a hús mellett. Tedd mellé a fürtről letépkedett szőlőszemeket. Ha van otthon friss oregánó, abból is helyezz el néhány szálat a tepsiben. Öntsd fel borral, takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és 10-15 perc alatt pirítsd még meg a húsok bőrét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések