Sütőben készítve elképesztően puha lesz a marhaszelet. Szeletelj mellé sok hagymát!
A hagymás marhaszelet sütőben párolódik puhára jó három óra alatt. Ne spórolj a sütési idővel, nehogy rágós maradjon. A legfinomabb szaftért a jó sok hagyma és az alaplé felel: ez utóbbi tele van vitaminnal is, ezért érdemes mindig tartanod belőle néhány adaggal a mélyhűtőben.
Hozzávalók 4 személyre
👉 1.5 kg marhafelsál
👉 1 kg hagyma
👉 10 dkg zsír
👉 5 dl alaplé
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A hagymát vágd cikkekre, és a zsír felén pirítsd meg. Közben a húst tisztítsd meg az inaitól, szeleteld fel, és szórd meg bőven sóval és borssal.
A megpirult hagymát kanalazd egy nagy tepsibe. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hagyma pirult, még egy kis zsír hozzáadásával piríts kérget a hússzeletek mindkét oldalára. Pakold őket a megpirult hagyma mellé. Öntsd fel az alaplével, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe három órára. Időnként vedd ki, és rendezd át a húsokat, hogy egyenletesen puhuljanak. Frissen is nagyon finom, de néhány nap múlva is jó lesz még.
0 Megjegyzések