A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spanyol sertésszelet a legfinomabb mártásban: hátszínből készítve az igazi


A spanyol sertésszelet szaftjának pépesített zöldségek adják meg az ízét.


Ez a vajpuha spanyol sertésszelet kicsit emlékeztet a mi vadasunkra, ugyanis sűrű, zöldséges mártás fogja össze. Szűzpecsenyéből készítsd, ami könnyen kezelhető, szaftos, és nagyon hamar megpuhul. A mártásba jó sok hagyma is kell, és nagyon jót tesz neki egy deci száraz fehérbor.

Hozzávalók 3 személyre

👉 70 dkg szűzpecsenye
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2.5 dl alaplé
👉 2 hagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 sárgarépa
👉 1 babérlevél
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 só
👉 bors


Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd szeletekre, szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal, majd serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg mindkét oldalukat. A kész hússzeleteket szedd ki egy tányérra. Ugyanabban a serpenyőben hevíts még egy kevés olajat. A fokhagymagerezdeket vágd hosszában szeletekre, a hagymát cikkekre, és pirítsd meg őket. Amikor a hagyma már megbarnult, add hozzá a felkarikázott sárgarépát, együtt pirítsd egy rövid ideig, majd öntsd fel a borral, és tedd mellé a babérlevelet.

Rotyogtasd egy-két percig, amíg az alkohol elpárolog, majd öntsd hozzá az alaplevet. Sózd és borsozd meg, majd fedd le a serpenyőt, és párold tíz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul. Vedd ki belőle a babérlevelet, turmixold le, öntsd vissza a serpenyőbe, tedd mellé a kisütött szűzérméket, és melegítsd össze. Nagyon jól megy hozzá a házi krumplikrokett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések