A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros 15 millió dollárral támogatta a szélsőbaloldali antiszemita tüntetőcsoportokat


A Nyílt Társadalom Alapítvány irataiból kiderül, hogy Soros hálózata 13,7 millió dollárt adományozott a Tides Centeren, egy baloldali jogvédő szervezeten keresztül, amely számos nonprofit szervezetet támogat, amik igazolták a Hamász véres támadásait, miközben azt állítják, hogy palesztinok az igazi áldozatok.


A Tides kedvezményezettjei közé tartozik az illinoisi székhelyű Adalah Justice Project, amely az október 7-i mészárlás napján az Instagramon közzétett egy fotót, amelyen egy buldózer leszakította az izraeli határkerítés egy részét, és a következő felirattal: „Az izraeli gyarmatosítók azt hitték, hogy a végtelenségig csapdába ejthetnek kétmillió embert egy szabadtéri börtönben… Egyetlen ketrec sem marad örökké.”

A palesztin jogvédő csoport tagjai október 20-án elfoglalták Ro Khanna kaliforniai képviselő irodáját, hogy követeljék a gázai tűzszünetre felszólító határozat aláírását.

Az Adalah tagjai aznap a Bryant Parkban egy tüntetésen is részt vettek, ahol az ellenséges tüntetők antiszemita énekeket skandáltak, és egy táblát lengettek, amelyen ez állt: „Nem ítélem el a Hamászt”.


A Nyílt Társadalom Alapítvány 2018-ban hatvanezer dollárt adományozott a New York-i Arab–Amerikai Szövetségnek, egy olyan csoportnak, amelyet Linda Sarsour politikai kötődésű aktivista alapított, és amely segített megtervezni a gyűlölettel teli „Flood Brooklyn for Palestine” tiltakozást Bay Ridge-ben október 21-én, ahol a tüntetők Izrael felszámolására szólítottak fel , és egy szemeteskosárban izraeli zászlót tartottak, amelyen ez állt: „Kérem, tartsa tisztán a világot!”

Az Open Society Foundations emellett másfél millió dollárt adományozott Adalah alapító nonprofit szervezetének, az Adalahnak – az Izraeli Arab Kisebbségi Jogok Jogi Központjának, de ebből csak nyolcszázezer dollár érkezett, mielőtt a jogi központ 2018-ban megszakította a kapcsolatot az amerikai szervezettel. A jogi központ kijelenti, hogy küldetése célja az emberi jogok előmozdítása Izraelben.

Más Soros által támogatott palesztin érdekvédelmi csoportok, amelyek tagjai a mészárlás óta gyűlöletet szítanak a gyűléseiken, többek között a Jewish Voice for Peace és a If Not Now, amelyek 650 ezer, illetve négyszázezer dollárt kaptak.

Mindketten társszponzorálták a Bryant Park gyűlést, és annak tagjai is voltak azok között a tüntetők között, akik október 18-án összegyűltek az Egyesült Államok Capitoliumának komplexumában.

A Jewish Voice for Peace is segített elfoglalni Khanna irodáját, és Izraelt hibáztatta az október 7-i támadásokért, és a  honlapján ezt írta : „Az izraeli apartheid és a megszállás – és az Egyesült Államok bűnrészessége ebben az elnyomásban – a forrása ennek az erőszaknak.”

Dan Schneider, a Médiakutató Központ konzervatív felügyeleti csoport alelnöke elmondta, hogy Soros  hosszú múltra tekint vissza Izraellel és a támogató csoportokkal szemben amik a terroristák ellen küzdenek.

Soros György és fia, Alex régóta támogatják a bolygó legradikálisabb szervezeteit, és ide tartoznak a Hamász-párti szervezetek is, amelyek a legborzalmasabb magatartásformákat támogatják − mondta Schneider.

Ari Remez, az Adalah – The Legal Center for Arab Minority Rights in Israel szóvivője elmondta, hogy az Open Society Foundations sok éve nagylelkűen támogatja az izraeli irányítás alatt álló palesztinok emberi jogainak védelmében végzett munkánkat, és hálásak vagyunk a hatalmas munkájukért. hozzájárulás ehhez az erőfeszítéshez.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések