A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

"A gyűlölet lett a korszellem" - A holokauszt óta először féltik biztonságukat a németországi zsidók - Bild


Nyugtalanító tendenciáról beszélnek Németországban: a holokauszt óta először ismét fenyegetve érzik magukat a zsidók a Gázai övezetben kezdődött háború után a németországi Izrael-ellenes gyűlések miatt.


Mathias Döpfner - a több multimédiás márkát is magában foglaló Axel Springer kiadóvállalat vezérigazgatója - erről ír a Bild című német lap hasábjain.

"Soha nem gondoltam volna, hogy a németországi (vagy franciaországi) zsidók ismét el akarnak majd menni, vagy ki akarják őket kényszeríteni az iskolákból, mert zsidók. Az elmúlt napokban cégünk két alkalmazottja döntött úgy, hogy családjával együtt elhagyja Németországot és Franciaországot. Mert már nem érzik magukat biztonságban ezekben az országokban. Mert zsidók. Múlt héten az egyik alkalmazott azt mondta nekem, hogy el akarja vinni a gyerekeit a berlini óvodából és iskolából, mert ott fenyegetik őket. Mert a felesége, a gyerekei anyja zsidó" - mondta Döpfner.

Kijelentette, hogy Németország utcáin "gyűlölet" van.

Véleménye szerint ugyanez a helyzet számos európai országban és az Egyesült Államokban is.

A „Fridays for Future” klímamozgalom a végletekig viszi az elkövető-áldozat megfordítását, és „népirtással” vádolja Izraelt. Az Egyesült Államokban – a Harvard Egyetem felmérése szerint – a 18–24 éves amerikaiak 51 százaléka gondolja úgy, hogy „1200 izraeli meggyilkolását a palesztinok haragja („sérelme”) indokolja.


Döpfner megállapítja, hogy

"a zsidógyűlölet ismét a korszellem lett",

és a "német-osztrák-iráni-arab antiszemitizmus jobboldali, baloldali és iszlamista formáit" okolja.

A kiadó elutasítja azokat az érveket is, hogy "valahogy meg kell érteni a másik oldalt", azaz a palesztinokat és a Hamászt.

"Ilyen érvekkel nem lehet komolyan igazolni egy agressziós háborút vagy egy terrorszervezet pogromjait és a civilek szadista kiirtását" - mondja.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések