A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Serpenyőben sült szűzérmék sűrű szaftban: kezdőknek is sikerülni fog


Nincs finomabb az omlós, puha szűzpecsenyénél: ezzel a mártással egyszerűen ellenállhatatlan. 

A fehérboros szaftban puhuló szűzérmék elképesztően finomak, miközben az elkészítésük nem is lehetne egyszerűbb. A szűzpecsenye ugyan nem a legolcsóbb húsféle, cserébe azonban változatosan készíthető el, és szinte lehetetlen elrontani. A szaftba jól megy a gomba is, de ha nem szereted, nyugodtan ki is hagyhatod.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg szűzpecsenye
👉 25 dkg gomba
👉 5 dkg vaj
👉 3 ág rozmaring
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 dl alaplé
👉 1 dl tejszín
👉 1 teáskanál liszt
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd korongokra. Szórd meg őket sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre tíz percre.

Egy serpenyőt forrósíts fel, és négy perc alatt süss a szűzérmék mindkét oldalára kérget. Ha készen vannak, szedd ki őket, és ugyanabban a serpenyőben olvassz vajat. Párold rajta üvegesre az apróra vágott hagymát, majd dobd rá a felkockázott fokhagymagerezdeket is. Közben a gombát szeleteld fel, és add a puha hagymához. Szórd meg kevés sóval és borssal, add hozzá az egész rozmaringágakat, és fedő alatt párold addig, amíg levet ereszt. Ez nagyjából tíz perc. Ekkor szórd meg egy teáskanál liszttel, öntsd hozzá a bort és az alaplevet, és kevergesd, amíg kicsit besűrűsödik. Ekkor pakold vissza a hússzeleteket a serpenyőbe, és lefedve párold puhára további tíz perc alatt. Ha túl sűrű lenne, alaplével hígítsd. A végén öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések