A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Selymes, vegán zellerkrémleves hűvösebb napokra: 10 perc munka van vele


A vegán zellerkrémleves amellett, hogy ízletes, valódi immunerősítő, és még könnyen el is készítheted.


A zeller gazdag antioxidánsokban és rostokban, támogatja az immunrendszert, és védi az egészséget. Így ősszel, a megfázásos, meghűléses időszakban különösen érdemes minél többféleképpen fogyasztani. Elkészítheted töltve, rántva, sütve, és isteni belőle a rakottas is. A leves szintén kiváló választás, ráadásul ezt a változatot azok is örömmel kanalazhatják, akik vegán vagy vegetáriánus étrendet követnek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 db zellergumó
👉 2 db krumpli
👉 1 l zöldségleves
👉 2 dl kókuszital
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió
👉 petrezselyemlevél a díszítéshez

Elkészítés:

Egy lábosban melegíts kevés olívaolajat, majd dobd hozzá a felaprított vöröshagymát, és süsd üvegesre három-öt perc alatt. Add hozzá a felkockázott zellert és krumplit. Pirítsd együtt néhány percig, majd fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval. Öntsd fel a zöldséglevessel, majd forrald fel. Kis lángon főzd addig, amíg a zeller és burgonya puhává válik, ez körülbelül 15-20 perc.

Vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni. Öntsd hozzá a kókusztejet, majd pépesítsd botmixerrel vagy turmixgéppel. Tedd vissza a tűzre, majd forrald össze. Ha túl sűrűnek találod, hígítsd kevés növényi itallal. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. Tálald friss petrezselyemlevelekkel díszítve. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések