A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rutte egy palesztin állam létrehozását szorgalmazta

Hollandia elkötelezett egy független és biztonságos palesztin állam létrehozása mellett - jelentette ki Mark Rutte miniszterelnök kedden a palesztin közösség képviselőivel folytatott találkozóján. Erről az X közösségi oldalon írt.

Rutte elmondta, hogy kedden találkozót tartott a hollandiai palesztin közösség képviselőivel.

"Biztosítottam őket arról, hogy Hollandia továbbra is keményen fog dolgozni a humanitárius folyosók létrehozásán ..... Hollandia a biztonságos Izrael mellett egy független és biztonságos palesztin állam mellett is elkötelezett" - írta a miniszterelnök.

Mark Rutte holland miniszterelnök hétfőn Izraelbe látogatott, ahol izraeli kollégájával, Benjamin Netanjahuval a Hamásszal kiéleződő konfliktusról tárgyalt. A beszámolók szerint Rutte felhívta Netanjahu figyelmét arra, hogy biztosítani kell a humanitárius segélyek bejutását a Gázai övezetbe, és felszólított a palesztin civilekre mért csapások elkerülésére. Később a holland kormányfő Rámalláhba utazott, hogy találkozzon Mahmúd Abbász palesztin elnökkel. A két fél megvitatta a független palesztin állam létrehozásának kilátásait. Rutte elmondta, hogy jó kapcsolatot ápolt Abbásszal és Netanjahuval is, és "bölcsességre és önmérsékletre" szólította fel a vezetőket.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések