A brokkolis tészta sütőben sül, így ellenállhatatlanul ropogós lesz a teteje.
A brokkolis tészta úgy az igazi, ha sütőben készíted, így a teteje ropogós kérget kap. Ha van rá lehetőséged, készítsd el olasz módra, parmezánnal, de ha ez nem működik, sima reszelt sajttal is nagyon finom lesz. A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag brokkoli egész télen kapható, ezért fogyassz belőle sokat az elkövetkező hónapokban.
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg száraztészta
👉 10 dkg parmezán
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 1 fej brokkoli
👉 1 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. Amíg a tészta fő, készítsd elő a brokkolit. Ehhez először szedd rózsáira, alaposan mosd meg, szárítsd fel róla a nedvességet, és vágd nagyobb darabokra. Egy serpenyőben hevíts olajat. A fokhagymagerezdeket aprítsd fel, és kevergetve pirítsd meg az olajon. Egy perc múlva add hozzá a brokkolit.
Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval, és így pirítsd két percig. Ezután öntsd fel a tejszínnel. Kevergesd, amíg besűrűsödik, majd szórd bele a sajtot, és várd meg, amíg elolvad. A kifőtt tésztát tedd egy tepsibe. Öntsd rá a tejszínes brokkolit, forgasd össze, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Húsz perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd tíz perc alatt roppanósra.
0 Megjegyzések