Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós hagymás krumpli, ahogy még nem próbáltad: bármilyen hús mellé tökéletes


A szalonnás, hagymás krumplinál finomabb köretet nehéz elképzelni húsok mellé.


Ez a csodás szalonnás, hagymás serpenyős krumpli annyira finom, hogy akár önálló fogásként is megállja a helyét, de ha valami kiadósabbra vágysz, köretként is felszolgálhatod. Készítsd szalonnás alappal, ami ellenállhatatlan ízt kölcsönöz neki. A krumpli olcsó, és sokféleképpen teheted az asztalra: ebből a válogatásból kedvedre szemezgethetsz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 20 dkg császárszalonna
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 vöröshagyma
👉 1 lila hagyma
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd meg. Ez mérettől függően 20-30 perc. A kész krumplikat tedd hideg vízbe, hogy kihűljenek.

Közben a szalonnát kockázd fel, serpenyőben pirítsd meg, és szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon, szükség szerint egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre az apróra vágott hagymákat. Amikor már puhák, nyomd hozzájuk a fokhagymát is. A kihűlt krumplit pucold meg, vágd karikákra, és forgasd össze a hagymával. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, pirítsd meg a serpenyőben, majd pakold vissza bele a ropogós szalonnadarabokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések