A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós almás rétes fahéjas töltelékkel: pirított zsemlemorzsa is roppan benne


A világhírű osztrák almás rétes kész lapokból készítve is nagyon finom lesz.


Ha van otthon kész réteslapod, könnyen elkészítheted az apfelstrudelt, vagyis az osztrák almás rétest. A töltelék a fahéjas fűszerezésnek köszönhetően annyira finom. A lapok rétegzésekor ne spórolj az olvasztott vajjal!

Hozzávalók

👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 10 dkg vaj
👉 6 evőkanál cukor
👉 4 alma
👉 1 csomag réteslap
👉 1 evőkanál fahéj
👉 1 citrom
👉 mazsola ízlés szerint
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Először a tölteléket készítsd el. A zsemlemorzsát kevés olvasztott vajon pirítsd meg. Az almákat hámozd meg, szeleteld fel, és facsarj rá citromlevet. A cukrot keverd össze a fahéjjal. Egy sütőpapírt kenj meg olvasztott vajjal. Tegyél rá két réteslapot egymás fölé, a felsőt kend meg vajjal, majd így folytasd a rétegzést, minden második lapot vajjal megkenve.

Amikor a végére értél, a tészta közepét szórd meg zsemlemorzsával, arra tedd a fahéjas cukrot, ízlés szerint mazsolát és a szeletelt almát úgy, hogy a szélektől számítva négy-öt centi helyet hagyj ki. A tészta rövidebbik oldalait hajtsd a töltelékre, majd a hosszabbiknál fogva csavard fel. Kend meg a tetejét is a maradék olvasztott vajjal, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések