A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rishi Sunak: "Putyin elbukik, és a Hamász is"


Erős nyilatkozattal hívta fel magára a figyelmet a "brit" kormányfő.

Rishi Sunak miniszterelnök szóbeli nyilatkozatot tett az alsóházban az izraeli és gázai helyzetről.


Beszéde a brit parlamentben:

Házelnök úr, a múlt héten a Közel-Keleten jártam...

...a régióval való szolidaritás üzenetét vittem a terror és a konfliktusok további terjedése ellen.  Találkoztam Izrael, Szaúd-Arábia, Katar, Egyiptom és a Palesztin Hatóság vezetőivel, hogy összehangoljuk az előttünk álló válságra adott válaszunkat...

...de azért is, hogy megújítsuk a jobb jövőképet, amelyet a Hamász megpróbál lerombolni.  

Először Izraelbe utaztam. Ez egy gyászoló nemzet. De, házelnök úr, ez egy támadás alatt álló nemzet is. Az Izrael elleni erőszak nem ért véget október 7-én. 

(...)

Ismétlem, Izrael mellett állunk. Elnök úr, elismerem, hogy a palesztin nép szörnyen szenved. Több mint 4000 palesztin halt meg ebben a konfliktusban.

Ők is a Hamász áldozatai, akik beágyazódnak a polgári lakosságba. Már túl sok életet vesztettek. És a humanitárius válság egyre nő. 

Azért mentem a régióba, hogy közvetlenül foglalkozzam ezekkel a kérdésekkel. Rijádban, majd Kairóban személyesen találkoztam Mohammed bin Szalmán szaúd-arábiai trónörökössel...

...Katar amírjával, Tamim bin Hamad Al-Thani sejkkel...Szíszi elnökkel Egyiptomban és Abbász elnökkel a Palesztin Hatóságtól. 

A múlt héten találkoztam a jordán királlyal, és más vezetőkkel is beszéltem...

Az október 7-i támadást a gyűlölet vezérelte.  De a Hamász attól való félelme is vezérelte, hogy a Közel-Keleten új egyensúly alakulhat ki... 

...ami maga mögött hagyja a régi megosztottságot, és egy jobb, biztonságosabb, virágzóbb jövő reményét nyújtja. Ugyanez a motiváció vezérli Putyin háborúját Ukrajna ellen... 

...az Ukrajna modern, virágzó demokráciává válásától való félelem, és a vágy, hogy visszahúzza Ukrajnát a múlt imperialista fantáziavilágába. 

Putyin kudarcot fog vallani. És a Hamász is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések