A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Budapesten a patkányokat hergelik, hogy induljanak el és cselekedjenek


Portálunk azt az információt kapta, hogy hamarosan megindulnak a patkányok Budapesten a Lendvai utcához. Az alábbi hergelés hangzott el a színpadon, hamarosan hivatalosan vége a mai lázadásnak, de kiemelten követjük az eseményeket.

„Ki az, aki hisz egy szabad és demokratikus Magyarország lehetőségében?” – tette fel a kérdést a közönségnek Máté Barbara, a Civil Bázis tagja.

Arról beszélt, a civilek egy szolidáris, demokratikus Magyarországban hisznek, miközben hétről hétre, napról napra távolodunk ettől az országtól.

„Nekünk a feladás nem opció”

– jelentette ki Máté, és ezt skandálta a tömeg is.

Vágó Csaba, a Civil Bázis másik tagja arról beszélt, 1956. október 23-án „elsöprő többségben volt a mi”, míg az ők egy szűk elitet jelentett akkor. A tömeg akkor felismerte, hogy összefogásra van szükség, és ez vezetett sikerre.

Ma is hasonló a helyzet: nem valódi demokráciában élünk, így nincs értelme a pártok egymás elleni küzdelmének sem. „Vagyunk mi, és vannak ők. Már rég többségben vagyunk, mindössze a hatékony, közös cselekvés hiányzik” – fogalmazott.

„Nekünk csak az a fontos, hogy mi közösen hogyan tudjuk helyreállítani a köztársaságot, a jogállamot és a demokráciát.”

Egy szűk, oroszbarát hatalmi elit 13 év alatt foglyul ejtette a hazát szerinte, és megsértette, szembeállította a társadalom minden rétegét. Véget kell vetni az emberek szembeállásának. „Egy ország, egy köztársaság, egy közös haza az álmunk”.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések