A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rétvári Bence: Toroczkai László felelőtlen javaslatokat tett

Sólyom László volt köztársasági elnökre emlékezett az Országgyűlés hétfői ülése kezdetén, majd a napirend előtt felszólaló képviselők a magyar–szerb határ megvédéséről is beszéltek.

Toroczkai László (Mi Hazánk) kijelentette: a magyar-szerb határ közelében anarchia van, migránsokból álló bűnbandák vették át az irányítást, rendszeresen tüzelnek a magyar határt védőkre. A rendőrök azt a parancsot kapják, hogy menekülniük kell, amikor a migránsok lőnek, így viszont az ott élőket magukra hagyják – mondta.

Hangsúlyozta: be kellene ismerni, hogy nem működik a rendszer, elfogadhatatlan, hogy a határátkelőn órákat várakoznak az emberek, a bűnszervezetek azonban azonnal átjutnak a határzáron. Oda kellene vezényelni a határra a honvédséget, viszonozni kellene a tüzet, a külföldi embercsempészeket vissza kellene zárni a börtönökbe, a migránsokat pedig zárt táborokban kellene elhelyezni – sorolta.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára minderre úgy reagált:

Európában Magyarország tudja a legjobban megmutatni, hogyan kell hatékonyan megvédeni a határt. Akik nyitottá akarják tenni a határokat, azok az embercsempészek oldalára állnak, ez pedig elfogadhatatlan, mert fontos, hogy minden ország maga dönthesse el, kikkel akar együtt élni, hogyan képzeli el a jövőjét – mondta.

Közölte: a képviselő azzal, hogy azt javasolja, helyezzék el zárt táborokban a migránsokat, azt is ajánlja, hogy itt regisztrálják őket. Azonban az az ország, amely először regisztrál egy migránst, az vállalja a felelősséget érte – magyarázta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések