Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha és omlós ananászos csirkemell: ellenállhatatlan ízkavalkád a sütőből


Az ananászos csirkemell könnyű, viszonylag olcsó, és kezdőknek is sikerélményt ad.


Az ananászos csirkemellel biztos, hogy találkoztál már akkor, ha szereted a gyümölccsel együtt készült húsokat. Használj hozzá körszeletes konzervananászt! Ehhez az ételhez is jól megy a friss rozmaring: ha nevelgetsz ilyet a kertben vagy a konyhaablakban, juttass belőle a hús mellé is.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 3 szál rozmaring
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 doboz ananászkonzerv
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval, borssal, kevés szerecsendióval, majd locsold meg őket olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A húsok mellé pakolj egész rozmaringágakat, a darabok tetejére pedig tegyél egy-egy szelet ananászt. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd őket puhára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések