A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Portugáliában is egy férfi lett a szépségkirálynő

Beteg ez a világ...

Marina Machete holland társa mellett a második férfi, aki női szépségversenyt nyert. A 28 éves férfi indulhat így november 18-án a Miss Universe 2023 versenyen El Salvadorban.

Machete-t - aki egyébként egy férfi - korábban "Miss" Palmelának választották. Mintegy öt éve légiutas-kísérőként dolgozik.


"Transznemű nőként sok akadállyal kellett megküzdenem, de szerencsére, és mindenekelőtt a családom miatt, a szeretet erősebbnek bizonyult a tudatlanságnál" - mondta a Miss Portugália csatornáján közzétett videóban.

Marina Machete az Instagram-fiókján azt írta, mennyire büszke arra, hogy ő az első transznemű nő, aki versenybe szállt a Miss Universe címért. "Több éven át nem tudtam részt venni, és ma büszke vagyok arra, hogy a döntősök e hihetetlen csoportjának tagja lehetek" - tette hozzá.

Eközben Rui Paulo Sousa, Chega képviselője a Facebook-fiókján reagált a hírre. "Kétségtelenül szomorú nap azoknak a fiatal nőknek, akik arról álmodtak, hogy egy nap Miss-ek lesznek" - írta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések