A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán kommentálja az Izrael elleni rakétatámadásokat


Irán támogatja az Izraelre mért palesztin rakétacsapásokat, és "ki fog állni" a palesztin harcosok mellett Palesztina és fő szent helyének, Jeruzsálem városának végleges felszabadításáig - mondta Rahim Szafavi vezérőrnagy, az Iszlám Köztársaság legfelsőbb vezetőjének tanácsadója. Az ISNA hírügynökség idézte őt.

"Támogatjuk ezt a műveletet (a palesztin rakétacsapásokat - a szerk.). Természetesen az olyan nagy mártírok, mint Qassem Suleimani is vállvetve állnak a szent föld (Palesztina - a szerk.) bajnokai mellett, és mi a palesztin harcosok mellett maradunk egészen Palesztina és Jeruzsálem teljes felszabadításáig"

- mondta Safavi.

A palesztin Hamász mozgalom katonai szárnya szombaton meghirdette az Al-Aksza áradat hadműveletet Izrael ellen, és közölte, hogy 5000 rakétát lőtt ki a Gázai övezetből. A legutóbbi adatok szerint 20-ra emelkedett a halálos áldozatok száma Izraelben a palesztin-izraeli konfliktus eszkalálódása közepette.

A Hamász közölte, hogy több mint 35 izraeli katonát és telepest ejtett foglyul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések