A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Oroszország brutális támadást hajtott végre a keleti fronton


Október 22-én az ukrán katonák több mint 90 összecsapást regisztráltak az orosz erőkkel minden fronton.

Az orosz hadsereg súlyos támadásokat indított a keleti front több szektorában, többek között Avgyijivka, Kupjanszk, Limán, Bahmut és Marinka irányában – erről számolt be az ukrán fegyveres erők vezérkara október 23-án a The Kyiv Independent beszámolója szerint.

Kiderült, hogy október 22-én az ukrán katonák több mint 90 összecsapást regisztráltak az orosz erőkkel minden fronton.

Az elmúlt napokban szokatlanul sok volt az összecsapások napi száma, esetenként akár a duplája az október közepi számoknak. A vezérkar szerint Oroszország továbbra is megpróbálja bekeríteni Avgyijivka frontvonalbeli városát Donyeck megyében, miközben súlyos veszteségeket szenved el.

Moszkva nyár óta nagy erőket összpontosít Ukrajna északkeleti részén, Liman–Kupjanszk irányban, valószínűleg azért, hogy elterelje Kijev figyelmét és erőforrásait más szektorokról.


Ez egyértelműen kedvezőtlen fejlemény az ukránok számára, mert elvesztették taktikai előnyüket,

és most ugyanazon a magasságon vannak az oroszokkal. Mi több, ha egy jövőbeni támadás során az oroszok vonják ellenőrzésük alá a magaslatot, akkor ők határozzák meg az északról történő bekerítés feltételeit – írta meg a Világgazdaság.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy

naponta immár mintegy 15 ezer tonna lőszert és üzemanyagot szállítanak az orosz csapatoknak az északi katonai körzetben.

Ezt az információt támasztja alá az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma (HM) legfrissebb hírszerzési jelentése, amely szerint az orosz kormány kiadásai egyre inkább az ukrajnai háború költségeire összpontosulnak.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések