A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrjöngenek az ukránok, elegük van Zelenszkijből


Az ukránok a korrupciót tartják az ország egyik legjelentősebb problémájának


A Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet friss felmérése szerint az ukránok harmada "menthetetlenül korruptnak tartja Ukrajnát" - számolt be róla a Lenta alapján az Origo.

A választható lehetőségek közül a korrupcióval kapcsolatban az ukránok harmada választotta a legnegatívabb lehetőséget, vagyis azt, hogy Ukrajna menthetetlenül korrupt, az elmúlt időben ezzel kapcsolatban semmilyen változás nem történt az országban.

A felmérés arra is rámutatott, hogy az ukránok a korrupciót tartják az ország egyik legjelentősebb problémájának.

Az ukránok szintén egyre kevésbé hiszik el azt a hazugságot, hogy Oroszország kezd kifogyni a háború folytatásához szükséges erőforrásokból, itt 24 százalék különbség tapasztalható a korábbi felméréshez képest.

Szintén drámaian változott a helyzet egy másik témában is. Már az ukránok fele gondolja úgy, hogy Oroszország jelentős tartalékokkal rendelkezik, míg korábban csak a válaszadók 22 százaléka érezte így. Mindez jól mutatja, hogy Ukrajnában egyre negatívabb a közhangulat, az emberek úgy érzik, hogy Oroszország sokkal előnyösebb helyzetben van a harcok során, míg a korrupt ukrán vezetés, Zelenszkijjel az élen, inkább meggazdagodni akar, mintsem győzni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések