A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Semmelweis vetítésével kezdődik a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál pénteken


A Variety a premier kapcsán részletes írást szentelt az új magyar filmnek


A Semmelweis című film vetítésével kezdődik a 21. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál pénteken Koltai Lajos rendező részvételével, aki munkássága elismeréseként életműdíjat vehet át - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t csütörtökön.

A Los Angeles-i Laemmle Monica Film Centerben péntektől keddig a legújabb magyar filmeké lesz a főszerep; az ötnapos rendezvényen 19 mozifilm lesz műsoron, köztük Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-versenybe, a Kojot négy lelke és a Nemzet aranyai, amely több mint 90 ezer nézőjével az elmúlt időszak kiemelkedő mozisikere volt - olvasható a közleményben.

Péntek este Koltai Lajos rendező és Nagy Katica főszereplő személyes részvételével a Semmelweis című film gálavetítése nyitja meg a fesztivált. A Semmelweis Ignác életéről szóló új magyar film az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos rendezésében készült, a hét elején New Yorkban volt a világpremierje, majd november végétől lesz látható a hazai mozikban.

Mint az NFI közleménye felidézi, a nagy presztízsű amerikai filmes hírportál, a Variety a premier kapcsán részletes írást szentelt az új magyar filmnek, megszólaltatva Koltai Lajost is.     

A Los Angeles-i fesztivál közönségének Gauder Áron is személyesen mutatja be Kojot négy lelke című animációs filmjét, amely az indián teremtéstörténetet meséli újra, és korunk égető kérdéseit állítja középpontjába. A Kojot négy lelke nyáron a franciaországi Annecy-ban, az animációk legjelentősebb fesztiválján elnyerte a zsűri díját, míg a sanghaji fesztivál a legjobb animáció díjával tüntette ki, azóta több mint 50 fesztiválra kapott meghívást, és nemzetközi forgalmazásra megvásárolta a Gebeka világforgalmazó. A Kojot négy lelke Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-versenybe - áll a közleményben.

A közelmúlt kiemelkedő filmjei közül látható lesz Los Angeles-ben a Blokád, a Hadik, a Hat hét, a Szia, Életem!, az Együtt kezdtük, a Magasságok és mélységek és Jankovics Marcell Toldi-feldolgozása is. Az NFI Filmarchívum és a Filmlabor által felújított filmtörténeti klasszikusokat ís kínál a fesztivál, köztük Sándor Pál Ripacsok és Szabó István Budapesti mesék című alkotásait. A fesztivál zárófilmje Zákonyi S. Tamás A nemzet aranyai címmel a magyar vízilabda-legendákról forgatott dokumentumfilmje lesz.

A 21. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Bunyik Entertainment szervezi, további információk a rendezvénysorozatról a https://www.21hffla.com internetes oldalon találhatók.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések