A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őrizetbe vettek két tunéziait Párizsban a brüsszeli merénylettel összefüggésben


Bűnrészesség gyanúja miatt indult eljárás.

Őrizetbe vettek Párizsban két tunéziai állampolgárt a múlt heti brüsszeli merénylettel összefüggésben, amelynek során egy tunéziai iszlamista merénylő lelőtt két svéd futballszurkolót – közölte kedden a francia terrorelhárítási ügyészség.

A tájékoztatás szerint a két ember ellen hétfőn eljárást indított egy vizsgálóbíró Párizsban terrorcselekmény és terrorcselekménnyel kapcsolatos gyilkosságban való bűnrészesség gyanúja miatt.

Mindkét gyanúsított tunéziai állampolgár, a párizsi régióban él, egyikük negyven, a másik ötven év körüli. A fiatalabb csaknem húsz éve Párizsban él, és határozottan tagadja a vádakat – közölte ügyvédje az AFP hírügynökséggel. 

Semmi köze se közelről, se távolról a merénylethez”

– mondta Souleymen Rakrouki, akinek a merénylő „régóta ismert barátja, de nem látta rajta a radikalizálódás jeleit”.

Soha nem tudott volna elképzelni egy ilyen akciót (tőle) – hangsúlyozta a védő. A másik gyanúsított védői nem kívánták kommentálni a vádemeléseket.

A terrorelhárítási ügyészség szerint az eljárás fogja feltárni, hogy a két gyanúsított milyen kapcsolatban állt a brüsszeli merénylet elkövetőjével, a 46 éves tunéziai származású iszlamista támadóval, Abdesalam Lassouddal, aki 2011-ben megszökött hazája egyik börtönéből, ahol 26 éves büntetését töltötte.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések