A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor egy „politikai állat” a korábbi cseh miniszterelnök szerint


Vladimir Spidla korábbi cseh kormányfő szerint Orbán Viktor és Robert Fico között nincs mély kötelék, és teljes konszenzusra sem juthatnak, de szituációs koalíciókat biztosan kialakítanak, mert nagyszerűek az ösztöneik és tudják, hogyan kell keményen harcolni.

„Nincs kétségem afelől, jó politikusok abban az értelemben, hogy képesek bizonyos szituációs koalíciókat kialakítani” – mondta a Lidovkynak adott interjújában Vladimir Spidla korábbi cseh miniszterelnök, amikor arról kérdezték, milyen viszony alakulhat ki Orbán Viktor és a szlovák választásokon nyertes Robert Fico között.

Vladimir Spidla úgy véli,

ha a magyar politikában megjelenik a „nosztalgia” Nagy-Magyarország iránt, akkor nem juthat teljes konszenzusra Orbán és Fico, de országaik érdekében biztosan megtalálják majd több kérdésben is a közös hangot.

Szerinte nincs mély kötelék a két kormányfő között:

Naivitás azt hinni, hogy van. De ők olyan politikusok, akik tudják, hogyan kell keményen harcolni, amolyan „politikai állatok”. Nagyszerű ösztöneik, megérzéseik, képességeik vannak.
Úgy tekintenek majd egymásra, mint jelenségre, amelyet ki lehet használni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések